zamówienie na:

Zakup o charakterze sukcesywnym mięsa, drobiu, ryb, wędlin i tłuszczy do ZOZ w Chełmnie.

zamawiający: Zespół Opieki Zdrowotnej w Chełmnie
tryb zamówienia: Zapytanie Ofertowe
nr sprawy: 1/2018
wartość: PONIŻEJ 30000 EURO
termin składania ofert: 2 lutego 2018  11:00
wynik postępowania: Ze względu na dużą ilość informacji, wynik postępowania dostępny jest jako plik do pobrania poniżej. 






____________________________________________________________




NR POST. 1/2018
Chełmno, dnia 25.01.2018 r.
 
 
ZAPYTANIE OFERTOWE
 
 
1. Dane Zamawiającego:
Zespół Opieki Zdrowotnej w Chełmnie
ul. Plac Rydygiera 1
86-200 Chełmno
tel. 056 677 26 07
fax. 056 677 27 10
e-mail: sekretariat@zoz.chelmno.pl
http:// www.zoz.chelmno.pl
2 . Opis przedmiotu zamówienia :
Przedmiotem zamówienia jest zakup o charakterze sukcesywnym mięsa, drobiu, ryb, wędlin i tłuszczy do ZOZ w Chełmnie. Szczegółowy opis, zakres i wielkość przedmiotu zamówienia został zawarty w formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym załącznik nr 2 do zapytania. Pozostałe warunki realizacji zamówienia zostały nakreślone w Projekcie umowy – załącznik nr 3 do zapytania.
Zamawiający jednocześnie informuje, że:
- postępowanie nie jest prowadzone w oparciu o ustawę z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo Zamówień Publicznych, dlatego nie jest możliwe stosowanie środków odwoławczych określonych w tej ustawie,
- dopuszcza składanie ofert częściowych, liczba części: 4,
- Zamawiający zamierza zawrzeć umowę z wybranym Wykonawcą,
- w toku badania i oceny ofert, Zamawiający może zwrócić się do Wykonawcy o uzupełnienie treści oferty oraz o złożenie wyjaśnień w wyznaczonym przez siebie terminie, z zastrzeżeniem przypadków opisanych w zapytaniu,
- Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę. Złożenie więcej niż jednej oferty lub złożenie oferty zawierającej propozycje alternatywne spowoduje odrzucenie wszystkich ofert złożonych przez wykonawcę,
- oferty które wpłyną po terminie na składanie ofert, nie będą brane pod uwagę,
- Zamawiający dopuszcza możliwość unieważnienia postępowania lub odstąpienia od zawarcia umowy w każdym czasie bez podania przyczyny,
- czynności związane z realizacją zamówienia muszą być wykonywane zgodnie z przepisami ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia, w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy i krytycznych
punktów kontroli (HACCP) oraz dostawy winny podlegać stałemu i aktualnemu nadzorowi Państwowego /Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego/ Weterynaryjnego.
3.Opis wymagań (np. uprawnienia do wykonywania określone j działalności jeżeli przepisy prawa tego wymagają , doświadczenie w realizacji podobnych zamówień , potencjał kadrowy i techniczny - o ile jest niezbędny do wykonania zamówienia) , Zamawiający nie stawia wymagań w zakresie spełnienia ww. warunków.
4 . Wykaz dokumentów :
a) aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,
b) wypełniony i podpisany przez osobę upoważnioną druk oferty – załącznik nr 1,
c) wypełniony i podpisany przez osobę upoważnioną w każdej pozycji formularz asortymentowo-cenowy, odpowiednio do złożonej oferty częściowej – załącznik nr 2,
d) pełnomocnictwo, jeżeli osoba podpisująca ofertę działa na podstawie pełnomocnictwa,
e) próbki w zakresie pakietu nr 4 (wędliny i tłuszcze zwierzęce), które stanowić będą podstawę do oceny jakościowej oferowanych wyrobów tj. :
- pasztet pieczony
- wędlina szynkowa
- szynka gotowana – wieprzowa
- serdelki wieprzowe cienkie (folia)
- mielonka
- polędwica drobiowa
- metka
- zwyczajna
- kiełbasa surowa wędzona typu/polska/
- parówkowa
- krakowska drobiowa
- szynka z piersi indyka
UWAGA! Próbki muszą być dostarczone najwcześniej w dniu, w którym upływa termin składania ofert, nie później jednak niż do godziny terminu składania ofert.
5 . Kryteria oceny ofert
5.1. Wszystkie ważne oferty złożone w postępowaniu w zakresie pakietu nr 1, 2, 3
oceniane będą wg następującego kryterium:
KRYTERIUM WAGA
OFEROWANA CENA 100 %
Sposób obliczania wartości punktowej kryterium:
a) kryterium ceny – wskaźnik "W" liczony według wzoru:
 
                         najniższa cena (brutto)
W= -------------------------------------------------------- x 100 x 100%
                       cena badanej oferty (brutto)
 
Oferowana cena - 100%
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która otrzyma 100 pkt.
Ocena końcowa zostanie zaokrąglona do dwóch miejsc po przecinku.
5.2. Przy dokonywaniu wyboru najkorzystniejszej oferty w zakresie pakietu nr 4, Zamawiający stosować będzie następujące kryterium:
KRYTERIUM RANGA
OFEROWANA CENA 80 %
OCENA JAKOŚCIOWA 20%
W kryterium „jakość” oceniane zostaną poniższe podkryteria:
- smak – (0 – 5 pkt),
- zapach – (0 – 5 pkt),
- wygląd, konsystencja – (0 – 5 pkt)
Na ocenę jakości wpływ będą miały:
- walory smakowe - smak czysty, wyraźny dla użytych dodatków, bez obcych posmaków,
- walory zapachowe oraz inne cechy świadczące o ich wysokiej jakości
- wygląd - konsystencja, np.: jednolita, bez grudek (chrzęści), widoczne cząstki użytych dodatków itp., stopień twardości, gęstości lub lepkości; spoistość np.: jednolita, charakterystyczna dla użytych dodatków.
Każda z pozycji asortymentowych w danej ofercie będzie podlegała oddzielnej ocenie punktowej.
UWAGA! Zamawiający zastrzega, iż:
- w przypadku dostarczenia do oceny jakości jakichkolwiek wyrobów z widocznym nalotem pleśni, Zamawiający odrzuci ofertę i nie będzie dokonywał jej oceny,
- jeżeli oferta nie będzie zawierała wymaganych próbek, które służą dokonaniu oceny kryteriów jakościowych, Zamawiający odrzuci ofertę i nie będzie dokonywał jej oceny.
Sposób obliczania wartości punktowej podkryterium do ostatecznej oceny:

suma pkt danego asortymentu
----------------------------------------- = .. :12 (ilość pozycji asortymentowych do oceny)
3 (liczba podkyteriów) =ilość pkt przyznana oferowanym wyrobom
Sposób obliczania wartości punktowej kryterium (ostateczna):
P =(Cn:Co) x 80 + (Jo: J max) x 20
Cn - najniższa cena złożona przez Wykonawcę (brutto)
Co - rozpatrywana cena oferty (brutto)
Jo- ilość punktów przyznana oferowanym wyrobom rozpatrywanej oferty
Jmax – max ilość punktów przyznana wyrobom oferty (5 pkt)
Maksymalnie można uzyskać w tym kryterium 20 pkt. Ocena końcowa zostanie zaokrąglona do dwóch miejsc po przecinku
Oferta z największą ilością punków zostanie uznana za najkorzystniejszą.
5.3 . Postanowienia ogólne : cenę oferty należy przedstawić z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku przy zachowaniu matematycznej zasady zaokrąglania liczb. Cena oferty winna być wyrażona w walucie polskiej. Zamawiający nie wyraża zgody na rozliczenia w walutach obcych. Złożona przez wykonawcę oferta musi być pełna, tzn. wszystkie pozycje asortymentowe wymienione w formularzu cenowym danego pakietu muszą być wypełnione (wycenione). Brak wypełnienia (wyceny) spowoduje odrzucenie oferty. Ponadto oferta wykonawcy będzie podlegać odrzuceniu w przypadku braku wypełnionego druku oferty
(załącznik nr 1).
6 . Termin realizacji zamówienia oraz związania ofertą
Termin realizacji: 12 miesięcy od daty podpisania umowy
Termin związania ofertą – 30 dni.
7 . Termin i miejsce złożenia oferty , próbek
7.1. Ofertę zawierającą żądane informacje proszę złożyć do dnia 02.02.2018 r. do godziny 11:00.
Dopuszcza się złożenie oferty
- w formie pisemnej na adres:
Zespół Opieki Zdrowotnej w Chełmnie
ul. Pl. Rydygiera 1
86-200 Chełmno
Sekretariat Dyrektora
- lub za pośrednictwem faksu: 056 677 27 10
- lub za pośrednictwem poczty elektronicznej: sekretariat@zoz.chelmno.pl
- z dopiskiem: „Oferta na dostawę mięsa, drobiu, ryb, wędlin i tłuszczy do Zespołu Opieki Zdrowotnej w Chełmnie", nr post. 1/2018.
7.2. Miejsce oraz termin składania wymaganych próbek przez Zamawiającego:
- Próbki muszą być dostarczone najwcześniej w dniu, w którym upływa termin składania ofert, nie później jednak niż do godziny terminu składania ofert.
Miejsce składania próbek:
Zespół Opieki Zdrowotnej w Chełmnie
ul. Pl. Rydygiera 1
86-200 Chełmno
Sekretariat Dyrektora
DODATKOWE INFORMACJE
Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego z prośbą o wyjaśnienia treści zapytania pod adres e-mail sekretariat@zoz.chelmno.p l . Wyjaśnienia Zamawiający zamieści na stronie internetowej.

Więcej informacji oraz pliki do pobrania znajda Państwo pod adresem:

http://www.zoz.chelmno.pl/zoz/index.php?option=com_content&task=view&id=671&Itemid=42

metryczka


Odpowiada za treść: Joanna Podkościelna
Opublikował: Andrzej Pawlik (25 stycznia 2018, 15:47:28)

Ostatnia zmiana: Andrzej Pawlik (6 lutego 2018, 15:25:26)
Zmieniono: Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty.

rejestr zmian tej informacji »


Liczba odsłon: 218