zamówienie na:

Dostawa nabiału i wyrobów mleczarskich do kuchni szpitalnej w ZOZ w Chełmnie.

zamawiający: Zespół Opieki Zdrowotnej w Chełmnie
tryb zamówienia: przetarg nieograniczony
nr sprawy:
wartość: poniżej 133.000 EURO
termin składania ofert: 26 lutego 2009  11:00
wynik postępowania: N/Znak: ZOZ/II/ZP/120/2009 WSZYSCY UCZESTNICY BIORĄCY UDZIAŁ W POSTĘPOWANIU Dotyczy: Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty Zgodnie z art. 92 Prawo Zamówień Publicznych informujemy o wyborze najkorzystniejszych ofert z ofert zgłoszonych do przetargu nieograniczonego pn : „Dostawa nabiału i wyrobów mleczarskich do kuchni Szpitalnej w ZOZ w Chełmnie”. Jako najkorzystniejsze zostały wybrane oferty w poszczególnych częściach/ pakietach złożone przez Wykonawców : Pakiet nr 1 Oferta nr : 2 Firma : Spółdzielnia Mleczarska „Świecka” Adres: ul. Chełmińska 6 , Miejscowość : 86-101 Świecie Wartość łączna do zapłaty 29.896,00 zł brutto , stabilność cen 12 m-cy Firma w kryterium cena – uzyskała 95,00 pkt.; w kryterium stabilność ceny - 5 uzyskując łączna punktację 100,00pkt. Pakiet nr 2 Oferta nr : 2 Firma : Spółdzielnia Mleczarska „Świecka” Adres: ul. Chełmińska 6 , Miejscowość : 86-101 Świecie Wartość łączna do zapłaty: 43.823,00 zł brutto , stabilność cen 12 m-cy Firma w kryterium cena – uzyskała 95,00 pkt.; w kryterium stabilność ceny - 5 uzyskując łączna punktację 100,00pkt. Uzasadnienie wyboru : Na podstawie streszczenia oceny ofert , sprawdzenia kompletności ofert i poprawności złożonych dokumentów w wyznaczonym terminie oraz wg formuły „spełnia-nie spełnia” , Zamawiający wybrał ofertę w poszczególnych częściach /pakietach , która uzyskała najwyższą ilość punktów w ocenie ofert wg kryteriów określonych w SIWZ. Kryteriami oceny ofert była : cena brutto - waga kryterium 95%, punktacja maksymalna 95 pkt oraz stabilność ceny - waga kryterium 5%, punktacja maksymalna 5 pkt. Łączna punktacja – 100 pkt. P ozostali W ykonawcy , którzy złożyły oferty wg kolejności przyznanych punktów: Pakiet nr 1 Oferta nr : 1 Firma : Polski Przemysł Mięsny i Drobiarski „MAT” S.A. Adres: ul. Nad Torem 2 ; Miejscowość : 86-200 Grudziądz Wartość łączna do zapłaty: 31.320,00 zł brutto , stabilność cen 6 m-cy Firma w kryterium cena – uzyskała 90,68 pkt.; w kryterium stabilność ceny - 3 uzyskując łączna punktację 93,68pkt. Pakiet nr 2 Oferta nr : 1 Firma : Polski Przemysł Mięsny i Drobiarski „MAT” S.A. Adres: ul. Nad Torem 2 ; Miejscowość : 86-200 Grudziądz Wartość łączna do zapłaty: 50.241,00 zł brutto , stabilność cen 6 m-cy Firma w kryterium cena – uzyskała 82,86 pkt.; w kryterium stabilność ceny - 3 uzyskując łączna punktację 85,86pkt. Jednocześnie Zamawiający informuje, że : 1. Zgodnie z art. 87.1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych Zamawiający zwrócił się do n/w firmy o złożenie wyjaśnień dotyczących pakietu nr 1. Wyjaśnienia dotyczyły prawidłowego wypełnienia załącznika nr 1do SIWZ. a/ Polski Przemysł Mięsny i Drobiarski „MAT” S.A. , ul. Nad Torem 2 ; 86-200 Grudziądz W/w firma w określonym terminie złożyła stosowne wyjaśnienia. 2. Na podstawie art. 26 ust1. pkt. 3 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych wezwał n/w wykonawcę do uzupełnienia dokumentu – oświadczenie o warunkach płatności i okresie niezmienności cen. a/ Polski Przemysł Mięsny i Drobiarski „MAT” S.A. , ul. Nad Torem 2 ; 86-200 Grudziądz W/w wykonawca w określonym terminie dokonał uzupełnienia oferty o wymagane oświadczenie. 3. Z postępowania nie wykluczono żadnego Wykonawcy. 4. W postępowaniu nie odrzucono żadnej oferty. 5..Umowa w sprawie zamówienia publicznego zostanie podpisana zgodnie z art. 94 ust.1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych. W związku z powyższym stanowisko Zamawiającego zawarte w niniejszym piśmie zostaje zamieszczone na stronie internetowej, na której udostępniana jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia . Starszy inspektor ds. zamówień publicznych - Barbara Prybińska 




Ogłoszenie o wszczęciu postępowania
1. Zamawiający:
Zespół Opieki Zdrowotnej
Plac Rydygiera 1
86-200 Chełmno
województwo : Kujawsko- Pomorskie
tel. / 0-56 / 677-26-07
2. Tryb postępowania:
ogłasza przetarg nieograniczony na podstawie art..39 Ustawy Prawo Zamówień
Publicznych z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tj. Dz. U.
z 2007r. nr 223 , poz. 1655 z póż. zmianami ). pn :
Dostawa nabiału i wyrobów mleczarskich do kuchni Szpitalnej w ZOZ w Chełmnie .
3. Sposób uzyskania SIWZ zamówienia oraz tryb udzielania wyjaśnień w sprawach dotyczących SIWZ:
1.Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia (SIWZ) wraz z załącznikami można odebrać osobiście w siedzibie Zamawiającego w pokoju nr 6 (budynek administracji ) w godz. 8°°- 14°°, lub zostanie wysłana pocztą na pisemne wystąpienie Wykonawcy . Wykonawca we wniosku winien określić w jakiej formie chce otrzymać SIWZ – pisemnie, droga elektroniczna /
2 . Adresy internetowe :
Ogólny adres zamawiającego : www.zoz.chelmno.pl
3. Osobą uprawnioną do kontaktów z wykonawcami jest st. inspektor ds. zamówień publicznych Barbara Prybińska tel./fax / 0-56 / 677-26-15 / e-mail : przetargi@zoz.chelmno.pl /
4. Opis przedmiotu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest - Dostawa nabiału i wyrobów mleczarskich do kuchni Szpitalnej w ZOZ w Chełmnie.
2.Zgodnie z art. 36 . ust 2 pkt.1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych przedmiot zamówienia podzielono
na części / pakiety / od 1 do 2:
3. Nazwy i kody dotyczące przedmiotu zamówienia określone we Wspólnym Słowniku Zamówień – 15530000-2 –masło ; 15544000-3 – ser twardy ; 15510000-6- mleko i śmietana ; 15551300-8 – jogurt; 15542100-0 – ser twarogowy , 15545000-0 – pasty serowe do smarowania.
4. Warunki dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia:
a/ Dostawa przedmiotu zamówienia odbywać się będzie transportem Wykonawcy i na jego koszt i ryzyko.
b/ Przedmiot zamówienia winien być dostarczony wyłącznie specjalistycznym transportem spełniającym warunki określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności (Dz. U. z 2003 roku Nr 21 poz. 179).
5. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik Nr 1 do niniejszej SIWZ .
5. Wartość zamówienia
poniżej 133.000 EURO
6. Oferta wariantowa i częściowa :
Nie dopuszcza się składania oferty wariantowej .
Dopuszcza się składanie ofert częściowych.
Pod pojęciem oferta częściowa wg art. 2 pkt.6 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych rozumie się pakiety od 1 do 2.
Pakiet nr 1 – Masło , ser żółty twardy
Pakiet nr 2 – Mleko i śmietana , jogurt, ser twarogowy, serek smażony, twaróg chudy
7. Termin wykonania zamówienia :
Umowa zostanie zawarta na czas określony - 12 miesięcy
8. Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków.
1. Warunki udziału w postępowaniu
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy , którzy spełnią następujące
warunki:
a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień (art. 22 ust. 1 pkt 1 ustawy – Pzp),
b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonywania zamówienia (art. 22 ust. 1 pkt 2 ustawy – Pzp);
c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia (art. 22 ust. 1 pkt 3 ustawy – Pzp),
d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy – Pzp (art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy – Pzp).
1.1 Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej ( art.23 ust.1 ustawy Pzp) :
a) dokumenty potwierdzające ustanowienie pełnomocnika wykonawców składających ofertę wspólną do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia i zawarcia umowy.
b) przepisy dotyczące wykonawcy stosuje się odpowiednio do wykonawców .
c) jeżeli oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia została
wybrana , Zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia
publicznego umowy regulującej współpracę tych wykonawców ( art. 23 ust.4 ustawy Pzp )
2. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie:
wykonawca „spełnia” albo „nie spełnia” poszczególne warunki. Nie spełnienie
chociażby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z
postępowania.
9. Wymagane wadium
Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
10. Kryteria oceny ofert i ich wagi :
Wyboru najkorzystniejszej oferty dokonuje Zamawiający na podstawie kryteriów:
· oferowana cena.( wartość oferty brutto )............................. 95 pkt.
· niezmienność cen …......................................................... 5 pkt.
Maksymalna ilość punktów - 100 / waga 100%=100 pkt./
11. Miejsce i termin składania ofert:
ZOZ Chełmno Plac Rydygiera 1 / Sekretariat / 86-200 Chełmno
Termin : do 26.02.2009r. do godz. 11°°
12. Miejsce i termin otwarcia ofert
ZOZ Plac Rydygiera 1 86-200 Chełmno
Pokój nr 6 / budynek administracji /
Termin : 26.02.2009 r. godz. 11³º
13. Termin związania ofertą :
Wykonawca związany jest złożoną ofertą przez 30 dni licząc od dnia jej otwarcia .
14.. Informacja o przewidywanych zamówieniach uzupełniających
Zamawiający nie przewiduje możliwość udzielenia zamówień uzupełniających o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Prawo Zamówień Publicznych .
15.Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej.
16.Zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów
17.Zamawiający nie przewiduje wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej.

Więcej informacji oraz pliki do pobrania znajdą państwo pod adresem:

http://www.zoz.chelmno.pl/zoz/index.php?option=com_content&task=view&id=199&Itemid=42


metryczka


Opublikował: Andrzej Pawlik (16 lutego 2009, 09:51:18)

Ostatnia zmiana: Andrzej Pawlik (3 marca 2009, 10:31:30)
Zmieniono: Wybór najkorzystniejszej oferty.

rejestr zmian tej informacji »


Liczba odsłon: 1161