zamówienie na:

Zakup o charakterze sukcesywnym mięsa, drobiu, ryb, wędlin i tłuszczy.

zamawiający: Zespół Opieki Zdrowotnej w Chełmnie
tryb zamówienia: Zapytanie Ofertowe
nr sprawy: 4/2016
wartość: PONIŻEJ 30000 EURO
termin składania ofert: 4 lutego 2016  13:00
wynik postępowania: Ze względu na dużą ilość informacji, wynik postępowania dostępny jest jako plik do pobrania poniżej. 






____________________________________________________________

NR POST. 4/2016
Chełmno, dnia 26.01.2016 r.
 
 
 
 
ZAPYTANIE OFERTOWE
 
 
 
1. Dane Zamawiającego:
Zespół Opieki Zdrowotnej w Chełmnie
ul. Plac Rydygiera 1
86-200 Chełmno
tel. 056 677 26 07
fax. 056 677 27 10
e-mail: sekretariat@zoz.chelmno.pl
http:// www.zoz.chelmno.pl
2 . Opis przedmiotu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest zakup o charakterze sukcesywnym mięsa, drobiu, ryb, wędlin i tłuszczy do ZOZ w Chełmnie. Szczegółowy opis, zakres i wielkość przedmiotu zamówienia został zawarty w formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym załącznik nr 2 do zapytania. Pozostałe warunki realizacji zamówienia zostały nakreślone w Projekcie umowy – załącznik nr 3 do zapytania.
Zamawiający jednocześnie informuje, że:
- postępowanie nie jest prowadzone w oparciu o ustawę z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo Zamówień Publicznych, dlatego nie jest możliwe stosowanie środków odwoławczych określonych w tej ustawie,
- dopuszcza składanie ofert częściowych, liczba części: 4,
- Zamawiający zamierza zawrzeć umowę z wybranym Wykonawcą,
- w toku badania i oceny ofert, Zamawiający może zwrócić się do Wykonawcy o uzupełnienie treści oferty oraz o złożenie wyjaśnień w wyznaczonym przez siebie terminie,
- czynności związane z realizacją zamówienia muszą być wykonywane zgodnie z przepisami ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia, w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy i krytycznych punktów kontroli (HACCP) oraz dostawy winny podlegać stałemu i aktualnemu nadzorowi Państwowego /Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego/ Weterynaryjnego,
3.Opis wymagań (np . uprawnienia do wykonywania określonej działalności jeżeli przepisy prawa tego wymagają, doświadczenie w realizacji podobnych zamówień, potencjał kadrowy i techniczny - o ile jest niezbędny do wykonania zamówienia), Zamawiający nie stawia wymagań w zakresie spełnienia ww. warunków.
4 . Wykaz dokumentów :
a) aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,
b) wypełniony i podpisany przez osobę upoważnioną druk oferty – załącznik nr 1,
c) wypełniony i podpisany przez osobę upoważnioną w każdej pozycji formularz asortymentowo-cenowy, odpowiednio do złożonej oferty częściowej – załącznik nr 2,
d) pełnomocnictwo, jeżeli osoba podpisująca ofertę działa na podstawie pełnomocnictwa,
e) próbki w zakresie pakietu nr 4 (wędliny i tłuszcze zwierzęce) do dnia składania ofert , które stanowić będą podstawę do oceny jakościowej oferowanych wyrobów tj. :
 pasztet pieczony
 wędlina szynkowa
 szynka gotowana – wieprzowa
 serdelki wieprzowe cienkie (folia)
 mielonka
 polędwica drobiowa
 metka
 zwyczajna
 kiełbasa surowa wędzona typu/polska/
 parówkowa
 krakowska drobiowa
 szynka z piersi indyka
Wielkość poszczególnych próbek - nie mniej niż 0,2 kg. Należy oznaczyć poszczególne gatunki złożonych próbek w celu identyfikacji tzn.: nazwa firmy, nr postępowania oraz nazwa asortymentu.
5 . Kryteria oceny ofert
1. Wszystkie ważne oferty złożone w postępowaniu w zakresie pakietu nr 1, 2, 3 oceniane będą wg następującego kryterium:
KRYTERIUM WAGA
OFEROWANA CENA 100 %
Sposób obliczania wartości punktowej kryterium:
a) kryterium ceny – wskaźnik "W" liczony według wzoru:
                       najniższa cena (brutto)
W= -------------------------------------------------------- x 100 x 100%
                       cena badanej oferty (brutto)
Oferowana cena - 100%
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która otrzyma 100 pkt.
Ocena końcowa zostanie zaokrąglona do dwóch miejsc po przecinku.
2. Przy dokonywaniu wyboru najkorzystniejszej oferty w zakresie pakietu nr 4,
Zamawiający stosować będzie następujące kryterium:
KRYTERIUM RANGA
OFEROWANA CENA 80 %
OCENA JAKOŚCIOWA 20%
W kryterium „jakość” oceniane zostaną poniższe podkryteria:
- smak – (0 – 5 pkt),
- zapach – (0 – 5 pkt),
- wygląd, konsystencja – (0 – 5 pkt)
Na ocenę jakości wpływ będą miały:
 walory smakowe - smak czysty, wyraźny dla użytych dodatków, bez obcych posmaków,
 walory zapachowe oraz inne cechy świadczące o ich wysokiej jakości
 wygląd - konsystencja, np.: jednolita, bez grudek (chrzęści), widoczne cząstki użytych dodatków itp., stopień twardości, gęstości lub lepkości; spoistość np.:
jednolita, charakterystyczna dla użytych dodatków.
Każda z pozycji asortymentowych w danej ofercie będzie podlegała oddzielnej ocenie punktowej.
UWAGA – Zamawiający zastrzega, iż:
- w przypadku dostarczenia do oceny jakości jakichkolwiek wyrobów z widocznym nalotem pleśni, Zamawiający odrzuci ofertę i nie będzie dokonywał jej oceny,
- jeżeli oferta nie będzie zawierała próbek, które służą dokonaniu oceny kryteriów jakościowych, Zamawiający odrzuci ofertę i nie będzie dokonywał jej oceny.
Sposób obliczania wartości punktowej podkryterium do ostatecznej oceny:
 
   suma pkt danego asortymentu
------------------------------------------- = ….... :12 (ilość pozycji asortymentowych do oceny) =
3 (liczba podkyteriów)                                                                     ilość pkt przyznana oferowanym wyrobom
 
 
Sposób obliczania wartości punktowej kryterium (ostateczna):
P =(Cn:Co) x 80 + (Jo: J max) x 20
Cn - najniższa cena złożona przez Wykonawcę (brutto)
Co - rozpatrywana cena oferty (brutto)
Jo- ilość punktów przyznana oferowanym wyrobom rozpatrywanej oferty
Jmax – max ilość punktów przyznana wyrobom oferty (5 pkt)
Maksymalnie można uzyskać w tym kryterium 20 pkt. Ocena końcowa zostanie
zaokrąglona do dwóch miejsc po przecinku
Oferta z największą ilością punków zostanie uznana za najkorzystniejszą.
6 . Termin realizacji zamówienia oraz związania ofertą
Termin realizacji: 12 miesięcy od daty podpisania umowy
Termin związania ofertą – 30 dni.
7 . Termin i miejsce złożenia oferty
Ofertę zawierającą żądane informacje proszę złożyć do dnia 04.02.2016 r. do godziny 13:00
Dopuszcza się złożenie oferty
- w formie pisemnej na adres:
Zespół Opieki Zdrowotnej w Chełmnie
Pl. Rydygiera 1
86-200 Chełmno
Sekretariat Dyrektora
- lub za pośrednictwem faksu: 056 677 27 10
- lub za pośrednictwem poczty elektronicznej: sekretariat@zoz.chelmno.pl
- z dopiskiem: „Oferta na dostawę mięsa, drobiu, ryb, wędlin i tłuszczy do Zespołu Opieki Zdrowotnej w Chełmnie", nr post. 4/2016.
Miejsce oraz termin składania wymaganych próbek przez Zamawiającego:
- UWAGA! Próbki muszą być dostarczone najwcześniej w dniu, w którym upływa termin składania ofert, nie później jednak niż do godziny terminu składania ofert.
Miejsce składania próbek:
Zespół Opieki Zdrowotnej w Chełmnie
Pl. Rydygiera 1
86-200 Chełmno
Sekretariat Dyrektora
z dopiskiem: „Próbki do postępowania nr 4/2016”
DODATKOWE INFORMACJE
Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego z prośbą o wyjaśnienia treści zapytania pod adres e-mail sekretariat@zoz.chelmno.pl . Wyjaśnienia Zamawiający zamieści na stronie internetowej.

Więcej informacji oraz pliki do pobrania znajdą Państwo pod adresem:

http://www.zoz.chelmno.pl/zoz/index.php?option=com_content&task=view&id=610&Itemid=42


metryczka


Opublikował: Andrzej Pawlik (27 stycznia 2016, 14:26:57)

Ostatnia zmiana: Andrzej Pawlik (16 lutego 2016, 13:27:46)
Zmieniono: Protokół z wyboru najkorzystniejszej oferty.

rejestr zmian tej informacji »


Liczba odsłon: 278