Strona główna > Przetargi > Rozstrzygnięte > 2009 |
zamówienie na: |
Dostawa mięsa, drobiu, wędlin, tłuszczów, ryb i przetworów rybnych dla ZOZ w Chełmnie. |
zamawiający: | Zespół Opieki Zdrowotnej w Chełmnie |
tryb zamówienia: | Przetarg nieograniczony |
nr sprawy: | 41/2009 |
wartość: | Poniżej 206 000 Euro |
termin składania ofert: | 20 listopada 2009 11:00 |
wynik postępowania: | Chełmno, dnia 27.11.2009 r. N/znak ZOZ.II/ZP/15/09 INFORMACJA O WYBORZE NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej, działając na podstawie przepisów art. 92 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych, informuje o wyborze najkorzystniejszej oferty w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego pn. „ Dostawa mięsa, drobiu, wędlin i ryb dla ZOZ w Chełmnie”, nr post. 41/2009. 1. Kwota, jaką zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia: 84 705,99 zł netto/21 847,7702 Euro W postępowaniu złożono 3 oferty. Jako najkorzystniejsze zostały wybrane oferty : Pakiet nr 1 - mięso Oferta nr: 3 Firma: Gminna Spółdzielnia „Samopomoc Chłopska” Adres: ul. Dworcowa 8, 86-120 Pruszcz k/Bydgoszczy Cena: 33 511,00 zł brutto Termin wykonania: 12 m-cy Warunki płatności: przelew w ciągu 30 dni od daty otrzymania poprawnie wystawionej faktury VAT Zamawiającemu. Stabilność ceny: 12 m-cy Punktacja w kryterium ceny: 88,14 pkt Punktacja w kryterium stabilność ceny: 10 pkt Łączna punktacja: 98,14 pkt Pakiet nr 2 – wędliny i tłuszcze Oferta nr: 1 Firma: Polski Przemysł Mięsny i Drobiarski „MAT” S.A. Adres: ul. Nad Torem 2, 86-300 Grudziądz Cena: 22 267,50 zł brutto Termin wykonania:12 m-cy Warunki płatności: przelew w ciągu 30 dni od daty otrzymania poprawnie wystawionej faktury VAT Zamawiającemu. Stabilność ceny: 6 m-cy Punktacja w kryterium ceny: 90,00 pkt Punktacja w kryterium stabilność ceny: 5 pkt Łączna punktacja: 95,00 pkt Pakiet nr 3 – drób Oferta nr: 1 Firma: Polski Przemysł Mięsny i Drobiarski „MAT” S.A. Adres: ul. Nad Torem 2, 86-300 Grudziądz Cena: 13 144,50 zł brutto Termin wykonania:12 m-cy Warunki płatności: przelew w ciągu 30 dni od daty otrzymania poprawnie wystawionej faktury VAT Zamawiającemu. Stabilność ceny: 6 m-cy Punktacja w kryterium ceny: 90,00 pkt Punktacja w kryterium stabilność ceny: 5 pkt Łączna punktacja: 95,00 pkt Pakiet nr 4 – ryby i przetwory rybne Oferta nr: 2 Firma: „UNIFREEZE’’ Sp. z o .o Adres: Miesiączkowo, 87-320 Górzno Cena: 7 132,64 zł brutto Termin wykonania: 12 m-cy Warunki płatności: przelew w ciągu 30 dni od daty otrzymania poprawnie wystawionej faktury VAT Zamawiającemu. Stabilność ceny: 12 m-cy Punktacja w kryterium ceny: 90,00 pkt Punktacja w kryterium stabilność ceny: 10 pkt Łączna punktacja: 100,00 pkt Uzasadnienie wyboru : - prawne - na podstawie Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówień Publicznych art. 91 Ustawy (t.j. Dz.U z 2007 r. Nr 223, poz.1655 z poźn. zm.). - faktyczne - na podstawie sprawdzenia kompletności i poprawności złożonych dokumentów w wyznaczonym terminie oraz wg formuły „spełnia-nie, spełnia”, Zamawiający wybrał oferty w poszczególnych częściach/ pakietach, które uzyskały najwyższą ilość punktów w ocenie ofert-wg kryteriów określonych w SIWZ. Kryteriami oceny ofert była: a) Wartość brutto o wadze 90 % Maksymalna ilość punktów – 90 (waga 90 % = 90 pkt) b) Stabilność ceny o wadze 10% Maksymalna ilość punktów – 10(waga 10% =10 pkt) Pozostali Wykonawcy biorący udział w postępowaniu: Oferta nr: 1 Pakiet nr 1 - mięso Firma: Polski Przemysł Mięsny i Drobiarski „MAT” S.A. Adres: ul. Nad Torem 2, 86-300 Grudziądz Cena: 32 817,50 zł brutto Termin wykonania:12 m-cy Warunki płatności: przelew w ciągu 30 dni od daty otrzymania poprawnie wystawionej faktury VAT Zamawiającemu. Stabilność ceny: 6 m-cy Punktacja w kryterium ceny: 90,00 pkt Punktacja w kryterium stabilność ceny: 5 pkt Łączna punktacja: 95,00 pkt Oferta nr 3 Pakiet nr 2 – wędliny i tłuszcze Firma: Gminna Spółdzielnia „Samopomoc Chłopska” Adres: ul. Dworcowa 8, 86-120 Pruszcz k/Bydgoszczy Cena: 23 668,80 zł brutto Termin wykonania: 12 m-cy Warunki płatności: przelew w ciągu 30 dni od daty otrzymania poprawnie wystawionej faktury VAT Zamawiającemu. Stabilność ceny: 12 m-cy Punktacja w kryterium ceny: 84,67 pkt Punktacja w kryterium stabilność ceny: 10 pkt Łączna punktacja: 94,67 pkt Jednocześnie Zamawiający informuje , że : 1. Z postępowania nie wykluczono żadnego Wykonawcy . 2. Z postępowania nie odrzucono żadnej oferty. Zgodnie z Ustawą Zamówień Publicznych informacja została zamieszczona na stronie internetowej oraz w miejscu publicznie dostępnym w swojej siedzibie. |
Nr postęp.41/2009
Ogłoszenie o zamówieniu
1. Zamawiający:
Zespół Opieki Zdrowotnej
Plac Rydygiera 1
86 – 200 Chełmno
województwo kujawsko – pomorskie
tel. 056 / 677 – 26 – 07
fax. 056 / 677 – 27 – 10
2. Tryb postępowania:
Postępowanie prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego o wartości
szacunkowej mniejszej niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11
ust.8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (j.t. Dz.U. z 2007 r. Nr
223, poz.1655 z późn. zmianami).
3. Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie SIWZ
SIWZ wraz z załącznikami można pobrać ze strony internetowej www.zoz.chelmno.pl
4. Opis przedmiotu zamówienia
a) Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa,drobiu, wędlin, tłuszczów, ryb i przetworów
rybnych dla ZOZ w Chełmnie;
b) Zamawiający podzielił zamówienie na 4 części (pakiety):
- Pakiet nr 1 – mięso
- Pakiet nr 2 – wędliny i tłuszcze
- Pakiet nr 3 - drób
- Pakiet nr 4 - ryby i przetwory rybne
c) Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych;
d) Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.
5. Termin wykonania zamówienia: 12 miesięcy od dnia podpisania umowy.
6. Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełnienia
tych warunków.
6.1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełnią następujące
warunki:
a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli
ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień (art.22 ust.1pkt.1 ustawy
Pzp);
b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i
osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie
innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do
wykonywania zamówienia (art. 22 ust.1 pkt 2 ustawy Pzp);
c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia
(art. 22 ust. 1 pkt 3 ustawy Pzp);
d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24
ust.1 i 2 ustawy Pzp (art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy – Pzp).
6.2. W przypadku Wykonawców skłądających wspólna ofertę warunki opisane w pkt 6.1.
musi spełniać każdy z Wykonawców składających wspólną ofertę.
6.3. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu nastąpi na podstawie przedstawionych
przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów. Dokumenty oceniane będą w trybie spełnianie
spełnia, z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednozncznie, iż Wykonawca
warunki spełnił.
7. Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
8. Kryteria oceny i ich znaczenie:
8.1. Wartość brutto – waga 90 %
Maksymalna ilość punktów- 90(waga 90%=90pkt)
8.2. Stabilność ceny –waga10%
Maksymalna ilość punktów- 10(waga 10%=10pkt)
8.3. Punkty przyznane ofertom w każdym z kryteriów zostaną przemnożone przez wagę
danego kryterium a następnie zsumowane.
9. Miejsce i termin składania ofert:
Oferty winny być złożone w terminie do 20.11.2009 r. do godziny 11.00 w Sekretariacie ZOZ
w Chełmnie ulica P lac Rydygiera 1.
10. Okres związania ofertą wynosi 30 dni od terminu składania ofert.
11. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej.
12. Zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów.
13. Zamawiający nie przewiduje wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji
elektronicznej.
14. Zamwiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających, o których mowa w art.
67 ust. 1 pkt 7 ustawy Pzp.
15. Ogłoszenie zamieszczono:
1. Biuletyn Zamówień Publicznych – Nr 205389 w dniu 12.11.2009r
2. Strona internetowa ZOZ Chełmno – w dniu 12.11.2009r
3. Tablica ogłoszeń budynek Szpitala – w dniu 12.11.2009r
4. Tablica ogłoszeń budynek administracji – w dniu 12.11.2009r
Więcej informacji oraz pliki do pobrania znajdą państwo pod adresem:
Zespół Opieki Zdrowotnej
Plac Rydygiera 1
86 – 200 Chełmno
województwo kujawsko – pomorskie
tel. 056 / 677 – 26 – 07
fax. 056 / 677 – 27 – 10
2. Tryb postępowania:
Postępowanie prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego o wartości
szacunkowej mniejszej niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11
ust.8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (j.t. Dz.U. z 2007 r. Nr
223, poz.1655 z późn. zmianami).
3. Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie SIWZ
SIWZ wraz z załącznikami można pobrać ze strony internetowej www.zoz.chelmno.pl
4. Opis przedmiotu zamówienia
a) Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa,drobiu, wędlin, tłuszczów, ryb i przetworów
rybnych dla ZOZ w Chełmnie;
b) Zamawiający podzielił zamówienie na 4 części (pakiety):
- Pakiet nr 1 – mięso
- Pakiet nr 2 – wędliny i tłuszcze
- Pakiet nr 3 - drób
- Pakiet nr 4 - ryby i przetwory rybne
c) Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych;
d) Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych.
5. Termin wykonania zamówienia: 12 miesięcy od dnia podpisania umowy.
6. Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełnienia
tych warunków.
6.1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełnią następujące
warunki:
a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli
ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień (art.22 ust.1pkt.1 ustawy
Pzp);
b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i
osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie
innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do
wykonywania zamówienia (art. 22 ust.1 pkt 2 ustawy Pzp);
c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia
(art. 22 ust. 1 pkt 3 ustawy Pzp);
d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24
ust.1 i 2 ustawy Pzp (art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy – Pzp).
6.2. W przypadku Wykonawców skłądających wspólna ofertę warunki opisane w pkt 6.1.
musi spełniać każdy z Wykonawców składających wspólną ofertę.
6.3. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu nastąpi na podstawie przedstawionych
przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów. Dokumenty oceniane będą w trybie spełnianie
spełnia, z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednozncznie, iż Wykonawca
warunki spełnił.
7. Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
8. Kryteria oceny i ich znaczenie:
8.1. Wartość brutto – waga 90 %
Maksymalna ilość punktów- 90(waga 90%=90pkt)
8.2. Stabilność ceny –waga10%
Maksymalna ilość punktów- 10(waga 10%=10pkt)
8.3. Punkty przyznane ofertom w każdym z kryteriów zostaną przemnożone przez wagę
danego kryterium a następnie zsumowane.
9. Miejsce i termin składania ofert:
Oferty winny być złożone w terminie do 20.11.2009 r. do godziny 11.00 w Sekretariacie ZOZ
w Chełmnie ulica P lac Rydygiera 1.
10. Okres związania ofertą wynosi 30 dni od terminu składania ofert.
11. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej.
12. Zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów.
13. Zamawiający nie przewiduje wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji
elektronicznej.
14. Zamwiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających, o których mowa w art.
67 ust. 1 pkt 7 ustawy Pzp.
15. Ogłoszenie zamieszczono:
1. Biuletyn Zamówień Publicznych – Nr 205389 w dniu 12.11.2009r
2. Strona internetowa ZOZ Chełmno – w dniu 12.11.2009r
3. Tablica ogłoszeń budynek Szpitala – w dniu 12.11.2009r
4. Tablica ogłoszeń budynek administracji – w dniu 12.11.2009r
Więcej informacji oraz pliki do pobrania znajdą państwo pod adresem:
http://www.zoz.chelmno.pl/zoz/index.php?option=com_content&task=view&id=244&Itemid=42
metryczka
Opublikował: Andrzej Pawlik (12 listopada 2009, 13:31:33)
Ostatnia zmiana: Andrzej Pawlik (27 listopada 2009, 12:16:20)
Zmieniono: Wybór najkorzystniejszej oferty.
rejestr zmian tej informacji »
Liczba odsłon: 1468