zamówienie na:

przeprowadzenie szkoleń – wizyt studyjnych w ramach projektu pn. „Nowoczesne kształcenie zawodowe w powiecie chełmińskim – II” nr RPKP.10.02.03-04-0019/19.

zamawiający: Powiat Chełmiński
tryb zamówienia: zapytanie ofertowe
nr sprawy: ZZP.041.2.2019.2020.JG
wartość: poniżej 30 tys. Euro
termin składania ofert: 3 kwietnia 2020  12:00
wynik postępowania: Ze względu na dużą ilość informacji, wynik postępowania zamieszczono poniżej. 





_______________________________________________________________________________________
dodano dnia 09.04.2020 r.

Chełmno dnia 08.04.2020 r.

Znak sprawy: ZZP.041.2.2018/2019/2020.JG

PROTOKÓŁ ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO

1. Opis przedmiotu zamówienia: przeprowadzenie szkoleń – wizyt studyjnych w ramach zadania pn. „Nowoczesne kształcenie zawodowe w powiecie chełmińskim – II” nr RPKP.10.02.03-04-0019/1.

2. Wartość zamówienia: każde z 11 szkoleń wyceniono na 4.000,00 zł. brutto, łączna wartość zamówienia to 44.000,00 zł. brutto

3. Pożądany termin realizacji zamówienia: 2020 – 2022 r., zgodnie z terminami wymienionymi w załączniku nr 1.

4. Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

5. Zapytanie ofertowe zostało opublikowane w Biuletynie Informacji Publicznej Powiatu Chełmińskiego, dnia 24.03.2020 r.

6. Zapytanie ofertowe zostało przekazane następującym Wykonawcom:
1) Skanbef, ul. Bydgoska 11, 86-300 Grudziądz, tel.: 696 777 045, barflisak@poczta.fm
2) Grudziądzkie Centrum Ekonomii Społecznej „POMOST”, ul. Klasztorna 6, 86-300 Grudziądz Tel. 725 094 725, barflisak@poczta.fm
3) Usługi Gastronomiczne Piotr Makowski, ul. Polna 40, 86-302 Nowa Wieś, Tel. 797 488 117, p-makowski@o2.pl
4) EDUK@TOR Kursy i szkolenia Wyrwas, ul. Łyskowskiego 71, 86-300 Grudziądz, tel.: 509 827 590, 56 642 70 37, edukator.kursy@wp.pl

7. W wyznaczonym terminie wpłynęły trzy następujące oferty:
- Oferta nr 1, złożona przez firmę „INFO-BIZ” Profesjonalna Edukacja, ul. Chełmińska 106a/36, 86-300 Grudziądz, za kwotę:
1) Szkolenie z zakresu kuchni molekularnej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.950,00 zł. brutto.
2) Szkolenie z zakresu kuchni bankietowej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.950,00 zł. brutto.
3) Szkolenie z zakresu finger food dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3950,00 zł. brutto.
4) Szkolenie z zakresu drobiu i dzikiego ptactwa dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3950,00 zł brutto, 3.950,00 zł. brutto.
5) Szkolenie z zakresu owoców morza dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.950,00 zł. brutto.
6) Szkolenie z zakresu kuchni wegańskiej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.950,00 zł. brutto.
7) Szkolenie z zakresu dziczyzny dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.950,00 zł. brutto.
8) Szkolenie z zakresu ryby, raki i ślimaki dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.950,00 zł. brutto.
9) Szkolenie z zakresu produkcji piekarskiej bezglutenowej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.950,00 zł. brutto.
10) Szkolenie z zakresu wołowiny dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.950,00 zł. brutto.
11) Szkolenie z zakresu monoporcje, desery restauracyjne dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.950,00 zł. brutto.
Łącznie koszt wykonania 11 szkoleń wynosi 43.450,00 zł. brutto.

- Oferta nr 2, złożona przez firmę „Usługi Gastronomiczne Piotr Makowski”, ul. Polna 40, 86-302 Nowa Wieś, za kwotę:
1) Szkolenie z zakresu kuchni molekularnej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4.000,00 zł. brutto.
2) Szkolenie z zakresu kuchni bankietowej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4.000,00 zł. brutto.
3) Szkolenie z zakresu finger food dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4.000,00 zł. brutto.
4) Szkolenie z zakresu drobiu i dzikiego ptactwa dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4.000,00 zł brutto.
5) Szkolenie z zakresu owoców morza dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4.000,00 zł. brutto.
6) Szkolenie z zakresu kuchni wegańskiej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4.000,00 zł. brutto.
7) Szkolenie z zakresu dziczyzny dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4.000,00 zł. brutto.
8) Szkolenie z zakresu ryby, raki i ślimaki dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4.000,00 zł. brutto.
9) Szkolenie z zakresu produkcji piekarskiej bezglutenowej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4.000,00 zł. brutto.
10) Szkolenie z zakresu wołowiny dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4.000,00 zł. brutto.
11) Szkolenie z zakresu monoporcje, desery restauracyjne dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4.000,00 zł. brutto.
Łącznie koszt wykonania 11 szkoleń wynosi 44.000,00 zł. brutto.

- Oferta nr 3, złożona przez Snu & More sp. z o.o., ul. Ogrodowa 25, 71-037 Szczecin, za kwotę:
1) Szkolenie z zakresu kuchni molekularnej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.800,00 zł. brutto.
2) Szkolenie z zakresu kuchni bankietowej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.400,00 zł. brutto.
3) Szkolenie z zakresu finger food dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.600,00 zł. brutto.
4) Szkolenie z zakresu drobiu i dzikiego ptactwa dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.600,00 zł. brutto.
5) Szkolenie z zakresu owoców morza dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4.000,00 zł. brutto.
6) Szkolenie z zakresu kuchni wegańskiej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.400,00 zł. brutto.
7) Szkolenie z zakresu dziczyzny dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3800,00 zł. brutto.
8) Szkolenie z zakresu ryby, raki i ślimaki dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4.000,00 zł. brutto.
9) Szkolenie z zakresu produkcji piekarskiej bezglutenowej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.400,00 zł. brutto.
10) Szkolenie z zakresu wołowiny dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.800,00 zł. brutto.
11) Szkolenie z zakresu monoporcje, desery restauracyjne dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.400,00 zł. brutto.
Łącznie koszt wykonania 11 szkoleń wynosi 40.200,00 zł. brutto.

8. Jedna oferta złożona przez Inventum sp. z o.o., ul. Mikołaja Reja 20a, 33-300 Nowy Sącz, wpłynęła po wyznaczonym terminie składania ofert tj. dnia 03.04.2020 r o godz. 12:50 i została odesłana oferentowi bez otwierania.

9. W wyniku analizy ofert złożonych w wyznaczonym terminie komisja stwierdza, że wszystkie trzy złożone oferty spełniają wymogi określone w „Zapytaniu ofertowym” i nie przekraczają kwot przeznaczonych w budżecie jakie Zamawiający zamierzał przeznaczyć na wykonanie szkoleń – wizyt studyjnych.

10. Najtańsze oferty złożyli następujący oferenci:

- Oferent nr 1, „INFO-BIZ” Profesjonalna Edukacja, ul. Chełmińska 106a/36, 86-300 Grudziądz, na wykonanie dwóch następujących szkoleń - wizyt studyjnych:
5) Szkolenie z zakresu owoców morza dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, za kwotę 3.950,00 zł. brutto.
8) Szkolenie z zakresu ryby, raki i ślimaki dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, za kwotę 3.950,00,00 zł. brutto.
Łącznie koszt wykonania 2 szkoleń wynosi 7.900,00 zł. brutto.

- Oferent nr 3, Snu & More sp. z o.o., ul. Ogrodowa 25, 71-037 Szczecin, na wykonanie dziewięciu następujących szkoleń - wizyt studyjnych:
1) Szkolenie z zakresu kuchni molekularnej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, za kwotę 3.800,00 zł. brutto.
2) Szkolenie z zakresu kuchni bankietowej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, za kwotę 3.400,00 zł. brutto.
3) Szkolenie z zakresu finger food dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, za kwotę 3.600,00 zł. brutto.
4) Szkolenie z zakresu drobiu i dzikiego ptactwa dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, za kwotę 3.600,00 zł. brutto.
6) Szkolenie z zakresu kuchni wegańskiej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, za kwotę 3.400,00 zł. brutto.
7) Szkolenie z zakresu dziczyzny dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, za kwotę 3.800,00 zł. brutto.
9) Szkolenie z zakresu produkcji piekarskiej bezglutenowej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.400,00 zł. brutto.
10) Szkolenie z zakresu wołowiny dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.800,00 zł. brutto.
11) Szkolenie z zakresu monoporcje, desery restauracyjne dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 3.400,00 zł. brutto.
Łącznie koszt wykonania 9 szkoleń wynosi 32.200,00 zł. brutto.

11. Komisja proponuje podpisanie umów z w/w oferentami na wykonanie usług szkoleniowych.


_______________________________________________________________________________________
dodano dnia 31.03.2020 r.

Chełmno, dnia 31 marca 2020 r.

Nr sprawy: ZZP.041.2.2019.2020.JG

UZUPEŁNIENIE NR 1 DO ZAPYTANIA OFERTOWEGO z dnia 24.03 2020 r

Nazwa zamówienia:
Przeprowadzenie szkoleń – wizyt studyjnych w ramach zadania pn. „Nowoczesne kształcenie zawodowe w powiecie chełmińskim – II” nr RPKP.10.02.03-04-0019/19

Nazwa i adres Zamawiającego:
Powiat Chełmiński
ul. Harcerska 1, 86-200 Chełmno

Do zapytania zostaje dodany punkt 9. Kryteria oceny ofert oraz opis sposobu przyznawania punktacji za spełnienie danego kryterium oceny ofert. Zamawiający poniżej przekazuje treść uzupełnienia nr 1 do zapytania ofertowego z dnia 24.03.2020 r.:
"9. Kryteria oceny ofert oraz opis sposobu przyznawania punktacji za spełnienie danego kryterium oceny ofert.

a) Oferty Wykonawców w danej części zamówienia będą oceniane według następującego kryterium:
cena brutto - 100 pkt.
b) Maksymalną liczbę punktów (100 pkt.) otrzyma Wykonawca, który zaproponuje najniższą cenę brutto. Pozostali Wykonawcy otrzymają punkty obliczone wg wzoru:
liczba punktów = (najniższa cena/cena badanej oferty) x 100 pkt.
Punktacja będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku z zachowaniem zasad zaokrągleń matematycznych.
c) Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w wyznaczonym terminie ofert dodatkowych. Wykonawcy
w ofertach dodatkowych nie mogą zaoferować cen wyższych niż zaoferowane
w złożonych ofertach.

Niniejsze uzupełnienie stanowi integralną część zapytania ofertowego i jest wiążące dla wszystkich Wykonawców ubiegających się o przedmiotowe zamówienie.
Uzupełnienie nr 1 do zapytania ofertowego opublikowane zostało na stronie internetowej http://bip.powiat-chelmno.pl/ w zakładce Przetargi.


_______________________________________________________________________________________
dodano dnia 31.03.2020 r.

Uzupełnienie do zapytania ofertowego.
Jedynym kryterium oceny ofert będzie CENA.

________________________________________________________________________________________
dodano dnia 31.03.2020 r.

Chełmno, dnia 31 marca 2020 r.

Nr sprawy: ZZP.041.2.2019.2020.JG

WYJAŚNIENIE NR 1 DO ZAPYTANIA OFERTOWEGO z dnia 24.03 2020 r

Nazwa zamówienia:
Przeprowadzenie szkoleń – wizyt studyjnych w ramach zadania pn. „Nowoczesne kształcenie zawodowe w powiecie chełmińskim – II” nr RPKP.10.02.03-04-0019/19

Nazwa i adres Zamawiającego:
Powiat Chełmiński
ul. Harcerska 1, 86-200 Chełmno

Do zapytania ofertowego z dnia 24 marca 2020 r. wpłynęło zapytanie od Wykonawcy. Zamawiający niniejszym przekazuje treść otrzymanego pytania wraz z udzieloną odpowiedzią.

1. Pytanie nr 1
W związku z ogłoszonym zapytanie ofertowym na przeprowadzenie szkoleń - wizyt studyjnych w ramach projektu pn. "Nowoczesne kształcenie zawodowe w powiecie chełmińskim - II" nr RPKP.10.02.03-04-0019/19 zwracamy się z prośbą o podanie wartości jakie zamawiającym zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia.

Odpowiedź na pytanie nr 1
Zamawiający poniżej przedstawia jakie kwoty zostały zabezpieczone w ramach poszczególnych części zamówienia do przeprowadzenia szkoleń – wizyt studyjnych w ramach projektu pn.: „Nowoczesne kształcenie zawodowe w powiecie chełmińskim – II”:
1) Szkolenie z zakresu kuchni molekularnej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4000,00 zł. brutto.
2) Szkolenie z zakresu kuchni bankietowej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4000,00 zł. brutto.
3) Szkolenie z zakresu finger food dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4000,00 zł. brutto.
4) Szkolenie z zakresu drobiu i dzikiego ptactwa dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4000,00 zł. brutto.
5) Szkolenie z zakresu owoców morza dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4000,00 zł. brutto.
6) Szkolenie z zakresu kuchni wegańskiej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4000,00 zł. brutto.
7) Szkolenie z zakresu dziczyzny dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4000,00 zł. brutto.
8) Szkolenie z zakresu ryby, raki i ślimaki dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4000,00 zł. brutto.
9) Szkolenie z zakresu produkcji piekarskiej bezglutenowej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4000,00 zł. brutto.
10) Szkolenie z zakresu wołowiny dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4000,00 zł. brutto.
11) Szkolenie z zakresu monoporcje, desery restauracyjne dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, 4000,00 zł. brutto.

Łączna cena brutto wszystkich części (od 1 do 11): 44 000,00 zł.

Niniejsze wyjaśnienie stanowi integralną część zapytania ofertowego i jest wiążące dla wszystkich Wykonawców ubiegających się o przedmiotowe zamówienie.
Wyjaśnienie nr 1 do zapytania ofertowego opublikowane zostało na stronie internetowej http://bip.powiat-chelmno.pl/ w zakładce Przetargi.



________________________________________________________________________________________
zamieszczono dnia 24.03.2020 r.

Zdjęcie

Chełmno dnia 24.03.2020 r.

ZZP.041.2.2019.2020.JG

ZAPYTANIE OFERTOWE

Zamawiający – Powiat Chełmiński, zaprasza do złożenia oferty dla zamówienia publicznego o wartości do 30 000 euro, zgodnie z art. 4 pkt 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych ( Dz. U. z 2019 r., poz. 1843).

Nazwa zadania: przeprowadzenie szkoleń – wizyt studyjnych w ramach projektu pn. „Nowoczesne kształcenie zawodowe w powiecie chełmińskim – II” nr RPKP.10.02.03-04-0019/19.

1. Opis przedmiotu zamówienia:
Przeprowadzenie szkoleń – wizyt studyjnych z następujących tematów:
 1) Szkolenie z zakresu kuchni molekularnej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz.
 2) Szkolenie z zakresu kuchni bankietowej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz.
 3) Szkolenie z zakresu finger food dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz.
 4) Szkolenie z zakresu drobiu i dzikiego ptactwa dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz.
 5) Szkolenie z zakresu owoców morza dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz.
 6) Szkolenie z zakresu kuchni wegańskiej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz.
 7) Szkolenie z zakresu dziczyzny dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz.
 8) Szkolenie z zakresu ryby, raki i ślimaki dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz.
 9) Szkolenie z zakresu produkcji piekarskiej bezglutenowej dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz.
10) Szkolenie z zakresu wołowiny dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz.
11) Szkolenie z zakresu monoporcje, desery restauracyjne dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz.

W/w szkolenia – wizyty studyjne mają być zrealizowane w latach 2020 – 2022, szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz terminy wykonania szkoleń zawarte są z w załączniku nr 1.

2. Sposób przygotowania oferty:
 1) Ofertę można złożyć na wykonanie wszystkich szkoleń lub na poszczególne szkolenia podając cenę brutto wykonania każdego ze szkoleń oraz cenę łączną.
 2) ofertę należy sporządzić na załączonym druku „Formularz ofertowy” oferta otrzymana przez Zamawiającego po terminie składania ofert zostanie zwrócona Wykonawcy bez otwierania;
 3) ofertę sporządzić należy w języku polskim, w formie pisemnej;
 4) cena brutto winna zawierać wszystkie koszty i składniki do wykonania zamówienia;
 5) oferta winna być podpisana przez osobę upoważnioną;
 6) ofertę należy złożyć w kopercie z dopiskiem:
Oferta na przeprowadzenie szkoleń – wizyt studyjnych w ramach projektu
pn. „Nowoczesne kształcenie zawodowe w powiecie chełmińskim - II”.
Nie otwierać do dnia 03.04.2020 r. godz. 12:00”.


4. Termin złożenia oferty: ofertę należy złożyć w sekretariacie Starostwa Powiatowego w Chełmnie przy ul. Harcerskiej 1, do dnia 03.04.2020 r. do godz. 12:00.

5. Pożądany termin realizacji zamówienia: 2020 – 2022 r., zgodnie z terminami podanymi w załączniku nr 1 do zapytania ofertowego.

6. Osoba upoważniona do kontaktowania się z wykonawcami ze strony Zamawiającego:
 - Janusz Gryszan, Joanna Średniawska tel. 56 677 24 45, e-mail j.gryszan@powiat-chelmno.pl.: j.sredniawska@powiat-chelmno.pl

7. Inne postanowienia.
 1) postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzone jest w oparciu o Regulamin udzielania zamówień publicznych o wartości do 30 tys. Euro w Starostwie Powiatowym w Chełmnie.
 2) Wykonawcom nie przysługują środki ochrony prawnej określone w przepisach ustawy Prawo zamówień publicznych.
 3) Zamawiający zastrzega sobie prawo unieważnienia postępowania, bez obowiązku podania przyczyny unieważnienia.

8. Załączniki do zapytania ofertowego:
 1) Formularz ofertowy: POBIERZ (60kB) word
 2) Załącznik nr 1: POBIERZ (50kB) word
 2) Projekt umowy: POBIERZ (118kB) word
 

metryczka


Odpowiada za treść: Joanna Średniawska
Opublikował: Dariusz Banach (24 marca 2020, 15:35:05)

Ostatnia zmiana: Dariusz Banach (9 kwietnia 2020, 13:53:30)
Zmieniono: dodano informację o złożonych ofertach oraz wynik postępowania

rejestr zmian tej informacji »


Liczba odsłon: 319